1 Şubat 2011 Salı

Sevginin Uçan Halısı / A Flying Carpet of Love

(please scroll down for the English version)

Tanrı dedi ki:

Sizin için haddinden fazla olan hiçbir şey mevcut değildir. Bir an düşünün. Bir anlık olan kalıcı değildir. Hiçbir şey kalıcı değildir. Göreli dünyada bu böyledir. Her şey görelidir. Izdıraplar uzun, mutluluklarsa kısa sürüyor gibi gelir ama bunlar algı durumudur. Siz ne olduğunu düşünüyorsanız her şey de odur. Bazen ızdırap ile keyif arasındaki farkı bilmek zordur. Dünyadaki tüm hayat sadece bir an sürmektedir. Dünyadaki hayat başlamakta ve sona ermektedir. Dünya hayatı bir ara fasıldır. Antrakttır o. Perde arasıdır. Çok kısadır, bir andır; lakin dünyada bir an çok uzun gelir. Gerçeğin dahilinde ise Ebediyet bir zaman değildir asla.

Gerçek hayat süre gider. Bir kesinti olmaz. Gerçek hayat tam güç halinde ve olağanüstüdür. Süreklidir, dahilinde bir duraklama yoktur. Eğer bir duraklama varsa bu onu tazeleyen bir moladır. Hakikate bakılırsa siz her zaman tazelenmektesiniz. Her şeye sahipsiniz. Her şeysiniz. Dünyada veya Cennet'te bilinsin hakikat, sizse Cennet'tesiniz.

Hala ona sahipken dünya hayatından da pek ala keyif alabilirsiniz. O kadar kısadır ki o ve göz açıp kapayana kadar geçip gitmektedir. Kısacık bir geçiş sürecidir. Kayıtlı bir zaman zarfında A'dan Z'ye gidersiniz. Hazır imkanınız varken bunun tadını çıkarın. Dünya hayatının nasıl sevilmesi murad ediliyorsa dünyadaki sevginin ve yaşamın tadını o şekilde çıkarın. Öfkeden, hiddetten keyif alan siz olmalısınız, aksi takdirde bunları taşımazdınız. Hoşunuza gitmeyen bir şeye dahil olmak niye? Mutluluğu kısıp acıyı yaygınlaştırmak niye?

Bunun yerine gelin geniş bulvarlarda limuzinle sakin bir gezintiye çıkalım ya da durgun, asude bir gölde kanoyla dolaşalım. İdareyi Bana bırakın. Siz sadece sevgiyi devreye sokun, onu etkin kılın, başka hiçbir şeyle ilgilenmeyin ve eğer yoğun bir trafiğe girmeniz gerekiyorsa yaşlı hanımların karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olmanın keyfini yaşayarak oradan serin kanlı bir şekilde geçin.

İyi günde de kötü günde de sizi taşıyan iki tekerlekli altından bir araba vardır. Asla onsuz olmazsınız. Aksini düşünmeyin. Aksini düşünmenin hiçbir faydası yoktur zaten. Zamanınızı boşa harcamayın. Benimle olan bu gezintiyi yakalayın. Yokuş yukarı yada aşağı, aynı şey, birlikte yol alacağız Biz.

Sevginin üzerinde uçar ve yüreklere iniş yaparız. İnilecek başka yer de yoktur. Diğer her şey hiçliktir, beyhudedir. Sizse öyle değilsiniz. Bir şeyler için varsınız. Harikulade bir şeyler için varsınız ve şimdi başlıyorsunuz. Elimi tutun, size yolu göstereceğim. Size bir dans öğreteceğim. Kalplerimiz dans edecek. Kainat boyunca dans edeceğiz. Dünyanın gücünü yükselteceğiz. Onun ne kadar da parlak olduğunu görün. İhtişamını görün. Sizin için yarattığım dünyadır bu. Ben sizinleyken tökezleyemezsiniz. Sadece yükselebilirsiniz. Bunu unutmayın. Ne olursa olsun, Benimle birlikte yükseliyorsunuz. Sevginin uçan halısı üzerinde uçuyor, yolumuz üzerindeki manzaraları görüyoruz. Her şey güzel. Herkes güzel. Dışarı bakın ve Benim gördüğüm gibi görün. Sanki ilk kez görüyormuş gibi görün. Görmek için doğdunuz. Hayatın fotoğraf makinesinden bakıyor ve resimler çekiyorsunuz. Benim gözerimle bakan sihirli bir kamera bu. İpek giysiler içindesiniz. Bu sihirli halı ise Benim idaremde.

Dümen sevgi. Üzerinde yol aldığımız şey sevgi. Sevgi Bizi Sevgi Okyanusu boyunca götürüyor. Ayrılmak da varmak da yok. Bunlar aynı şey, zira sevgiyiz Biz, sevgiye minnettarız, sadece sevgiye. Sevgiyim BEN, sevgisiniz SİZLER. Sevgi bilinsin öyleyse, tanınsın o.

Çeviren: Engin Zeyno Vural
 
God said:


There is nothing that is too much for you. Think a moment. Momentary is not permanent. Nothing is permanent. That is how it is in the relative world. All is relative. Pain seems long, and joy seems short, and yet all is perception. All is what you think it is. Sometimes it is hard to know the difference between pain and pleasure. All of life in the world lasts but a moment. It begins, and it ends, life in the world. Life in the world is an interlude. It is an entr' acte. An intermission. Very short. It is a moment. In the world, a moment seems long. In Reality, Eternity is no time at all.

Real life is ongoing. There is no interruption. Real life is full force and splendid. It is steady. It is not a pause. If it were a pause, it is the pause that refreshes. In truth, you are always refreshed. You have everything. You are everything. On Earth or in Heaven, truth be known, you are in Heaven.

You might as well enjoy life in the world while you have it. It is so short. It is over in the blink of an eye. It is a quick passage. You go from A to Z in record time. Enjoy rosebuds while you may. Enjoy the love and life in the world the way life in the world is meant to be loved. Of course, it must be that you must enjoy the furor, or you wouldn’t have it. Why participate in what you do not enjoy? Why narrow joy and spread out agony?

Instead, let Us take a quiet limousine ride on an avenue or ride in a canoe on a peaceful lake. Leave the driving to Me. You will actuate love, and nothing else. And, if you must enter wild traffic, then cross the street calmly and enjoying helping old ladies across.

There is a golden chariot that carries you through thick and thin. You are never without it. Do not think otherwise. There is no percentage in thinking otherwise. Do not waste your time. Catch a ride with Me. We will coast together, uphill or downhill, it is the same.

We fly on love, and We land in hearts. There is nothing else to land on. All else is for naught. And you are not for naught. You are for something. You are for something wonderful, and now you begin. Hold My hand. I will show you the way. I will teach you a dance. Our hearts will dance. We shall dance across the Universe. We will amp the world. See how bright it is. See its glory. This is the world I created for you. With Me at your side, you cannot stumble. You can only soar. Keep that in mind. Whatever may befall, you are soaring with Me. We fly on a flying carpet of love, and We see the sights along the way. Everything is beautiful. Everyone is beautiful. Look out the window and see as I do see. See as if for the first time. You were born to see. You see through a camera of life, and you take pictures. This is a magic camera that sees with My eyes. You are clothed in silk. And I am at the helm of this magic carpet.

The rudder is love. It is love We sail on. Love takes Us across the Ocean of Love. There is no arrival nor is there departure. It is all the same, for We are love and beholden to love and beholden to nothing but love. Love I AM, and love you ARE. Let love be known.
 
http://www.heavenletters.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder