19 Mart 2012 Pazartesi

Kendinden yana ol

Tanrı dedi ki:

Kendinizi fırçalayıp azarlamayın artık, buna gerek yok ki. Sizin kendinizi yükseltmeniz, yüceltmeniz gerek halbuki. Paha biçilmez bir tabağı kırmış olsanız bile tebrik edin kendinizi. Mutlu olun. Yıkayacak, kaygılanacak, düşünecek bir tabak eksik artık. Bir tabağı düşündüğünüzden daha fazla kendinizi düşünün siz.

Kendinizi daha fazla düşünün. Kendinizi kayırın biraz. Bunu dinleyin canlarım. Siz kendinizde ne denli az kusur bulur, kendinizi ne denli az suçlarsanız başkaları da o denli az suçlayacaktır sizi.

Kendinizde kusur gördüğünüz, hata addettiğiniz şeylerin üzerine alıcı kuşlar gibi atılmıyor musunuz? Bunu hiç mi yapmıyorsunuz? Ben de size bunu fazlasıyla yaptığınızı, kendinizi çok fazla suçladığınızı söylüyorum.

Diğer insanların size değer vermediklerini, azımsayıp küçümsediklerini söyleyebilirsiniz. Ama bunu kendinize siz yapıyorsunuz. Yunan mitolojisindeki o karakter gibisiniz, hani tekrar tekrar geri kaymak için habire aynı dağa tırmanan. Bu mitolojik karakter asla tam olarak zirveye ulaşamamıştı. Algınız dahilindeki durumunuzun kısa bir özetidir bu aslında.

Bundan böyle kendinizin iyi bir arkadaşı olacaksınız, tamam mı? İyi bir arkadaşınızla kendinizle konuştuğunuz gibi konuşur musunuz hiç? Siz kendinizin iyi arkadaşı mısınız yoksa kendi kendinizin fitnecisi misiniz bakalım?

Bir arkadaş sizdeki hata ya da kusurları didiklemez. Bir arkadaş sizin kendinize yaptığınız ikazları dile getirmez. Kendinize şöyle deyin siz:

"Hey, sen iyisin yahu. Düştüğün zaman geri kalkarsın. Akıllısın, zekisin ve dik durursun. Sen bir kutsamasın. Sen iyi çocuksun. En önemlisi kendine karşı iyisin. Dolayısıyla başkalarına karşı da iyisin. Tabii, Yaradan başkalarının olmadığını söylüyor. O halde sen dünyanın liderisin, liderler kendi kendilerini topa tutmazlar. Bunun için zamanın yok. Sen başka meselelerle meşgulsün."

"Dünyadaki bir lider iyi sıçrar, bu konuda çok iyidir o. Sen de meselenin üzerine sıçrayan birisin. Üstünde yosun, toz, küf bitmez senin. Yere düşersen, sıçrar ve ayağa kalkarsın, yoluna devam edersin. Kendin için muazzam bir kaynaksın sen."

"Muazzam bir tavrın, davranış şeklin var. Senin gibi birisiyle beraber olmak öylesine büyük bir keyif ki. Senin gibi olmak istiyorum ben."

"Kendinde bir hata ya da kusur bulursan bu geçmişe asılıp kalman demektir, biliyorsun. Kendi kendine darbe vurmanın bir anlamı yok. Geçmişin geçmişte kalmasına müsaade et."

"Eğer yapmış olduğun hataların bir listesini tutuyorsan, bu listeyi at gitsin. Bunu arkadaşın olarak söylüyorum sana. Yapmış olduğun ve yapacağın tüm o güzel şeylerin listesini yap sen. Listendeki ilk şey de kendini her an, her aşamada cesaretlendireceğin, kendine hep destek vereceğin olsun. Tıpkı iyi bir arkadaşın olarak seninle hep konuştuğum gibi; kendine karşı yaklaşımın böyle olacak işte. Bundan böyle kendi kendini tekmelemeyeceksin. Bunu yapmak çok aptalca bir şey artık. Bu hatayı bir daha asla yapma. Kendine asla yüklenme, kendini asla köstekleme."

"Bundan böyle sen kendi kendinin dostusun. Kendine karşı, kendinle ilgili meselelerle neşeli, keyifli olacaksın; başkalarına ve diğer her şeye karşı da böyle olacak, sevinç vereceksin. Ne olmuş bir yata yapışsan yani. Bırak bunun peşini. Her ne yapmış olursan ol, bırak peşini gitsin. Bırak gerilesin, çekilsin, uzaklaşıp gitsin o. Üzerinde durma artık. Hatta hatalarını sev. Hatayı yaptığın anda onunla olan ilişiğin kesilir, mezun olursun sen. Tebrikler."

"Bir hata yaptığında sert kayaya çarpmışsın, zora çatmışsın demektir; dolayısıyla hayat dahilinde ilerler, ileri gidersin. Hızla ilerlersin. Sen ileri gidiyorsun, ilerliyorsun; ne halde olursa olsun geçmişin hesabını yapmaya vaktin yok."

"Koca koca binaların üzerinden sıçrayarak aşansın sen! Aklından çıkarmaman gereken şey bu. Düşmelerin, denemelerin, hataların değil. Kendini yukarıda tut sen, yüksekte taşı. Sen bir şampiyonsun. Cesur ol, başını dik tut."

Çeviren: Engin Zeyno Vural



Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Tanrıya ve kendi yüreklerine daha yakın olmaları için İnsanoğluna yardım eden
Gloria Wendroff, Overseer (Sorumlu yönetici)
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels@heavenletters.org
Ziyaret edin www.heavenletters.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder