7 Mayıs 2012 Pazartesi

Haydi, Şimdi Yapın Şunu


Tanrı dedi ki:
Kalbiniz incindiğinde, tekrar tekrar böyle bir hisse kapıldığında niye illa ki sizin kendinize yönelik saygınızı, güveninizi de zedelemek zorunda olsun ki? Evet sahiden üzülmüş, sarsılmış ya da kızmışsınızdır; ama biri size karşı bir kabahat işlediği, sizi rencide ettiği için değil aslında. Kendinize olan inancınızı kaybetmişsinizdir, çünkü kendinize olan inancınız başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğüne dayalıdır. Biri sizi yeterince takdir etmediğinde, onaylamadığında bu durumu pek de kıymetinizin olmadığınıza yönelik bir teyit olarak alırsınız. Canlarım bütün dünya hakkınızda olumsuz düşünse bile bu, değerinizden hiçbir şey eksiltmez sizin.

Eğer Benim söylediklerimi de başkalarının fikirleri denli ciddiye almış olsaydınız kendinizi şimdi hissettiğinizden çok daha iyi hissediyor olurdunuz. Ama başkalarının sizden almasına, eksiltmesine olanak tanıyor, izin veriyor ve söylediklerinizi yüreğinize alıyorsunuz. Sizinle ilgili memnuniyetsiz, onaylamaz tavırlarını değersizliğinizin kanıtı olarak kabul ediyorsunuz.

Bunu yapmayın artık. Sizin için ne kadar önemli olursa olsun, size ne kadar yakın olursa olsun hiç kimsenin kalbinizi bir kenara itelemesine izin vermeyin. Bir başkası sizi hep istediğiniz, arzu ettiğiniz denli takdir etmiyorsa bu da tamam, buna eyvallah. Mecbur da değiller zaten ama sen canım, kendi hakkında olumlu düşünmek, kendini takdir etmek zorundasın, buna mecbursun. Aksi halde tamamen yabancı insanların insafına kalmış olursun.



Eğer kendinize de başkalarının fikirlerine duyduğunuz inancı duysaydınız ızdırabın, acının, kederin eline düşmezdiniz.

Başkalarını sevin ama kalbinizi onlara teslim etmeyin, değerinizi onlarla ölçmeyin. Başkaları sizin değerinizin termometresi değildir. Sizin değeriniz, hiçbir zaman bozulmaz, eksilmez niteliktedir, her daim masun olandır. Size söylediklerimi yüreğinize alacak mısınız peki? Sizin değerinizi Ben belirlemiştim, çok yüksek bir değer biçmiştim size.

Tamam, başkalarının sizin için bir anlamı olsun ama tüm anlamı da onlar teşkil etmesin. İniş çıkışlarının sizin layığınız olmasına, değerinizi bunların belirlemesine müsaade etmeyin.

Harikasınız, insansınız. Dünyaya ve Bana iyi hizmet etmek için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz. İyi niyet uyandırmak için bildiğiniz her şeyi yapıyorsunuz. Canlarım takdir görmek de hevesinizin kırılması da aşırı bir anlam taşıyor sizin için.

Oysa değerinizi hava koşullarına bağlamazsınız. Havanın kendi gidişatı vardır. Ama değerinizi herhangi birinin şu ya da bu an hissettiklerine bağlayabiliyorsunuz.

Buradaki mesele değeriniz değildir. Kendinize duyduğunuz inançtır. Benliğinize duyduğunuz güvendir. Mesele hiç sonu gelmez, bitmez tükenmez destek ihtiyacınızdır.

Kendi kendine açan bir çiçek olun siz. Güneşe bakan harika bir çiçek olun. Yanından geçen biri çiçeğin güzel olduğunu düşünmüyorsa bunun çiçeğin açmasıyla ne alakası vardır ki? Bir çiçek sağa ya da sola bakmaz. Çiçek güneşe bakar ve güneşe istinaden gelişim gösterir. Yağmur içmesi için çiçeğe su verir, çiçeğin kökleri de derinliklerde bu suyu içerler.

Eğer kökleriniz size yönelik farkındalığımın dahilinde sağlam değilse onları sağlamlaştırmaya şimdi başlayın öyleyse.

Etrafınızda olup bitenlere istinaden iniş çıkışlarınız olmasın. Bu sizde neye yol açar peki? Çevrenizdekilerin fikirlerine ve hatta ruh hallerine karşı bile sizi çok duyarlı ve kırılgan yapar. Kendiniz hakkında ne hissettiğinizden başkaları mesul olamaz.

Belki siz çocukken yeterli güneş ya da yağmur yoktu. Böyle olabilir. Ama artık büyüdünüz ve güneş parlıyor, güneş onu seçmeniz için. Şimdi etrafınızda bol içecek var, kendinizi sevmeniz ve başkalarının o ya da şu an için hakkınızda düşündüklerine tabi olmamanız için pek çok sebep var.

Tüm hayatınızı Bana adamış olduğunuz hissini taşıyabilirsiniz. Lakin kendinizi başkalarının değerlendirmeleri ile kısıtlamışsanız böyle yapmamışsınız demektir. Canım, kendinizi Bana adayın ve başkalarının hakkınızdaki düşüncelerine de çok fazla anlam yüklemeyin, paha biçmeyin. Başkalarının düşünceleri sizin esasınızı özünüzü teşkil etmek durumunda değil. Beni sevin ve kendinizi sevin.

Haydi, bunu şimdi yapın.

Çeviren: Engin Zeyno Vural

Copyright © 1999-2007 Heavenletters™
Tanrıya ve kendi yüreklerine daha yakın olmaları için İnsanoğluna yardım eden
Gloria Wendroff, Overseer (Sorumlu yönetici)
The Godwriting™ International Society of Heaven Ministries
703 E. Burlington Avenue, Fairfield, IA 52556
Email angels@heavenletters.org
Ziyaret edin www.heavenletters.org

2 yorum: